Αποστολή «ΑΝΘΡΩΠΟΣ» - Πρόγραμμα «Εμβολιά-ζουμε»

Συμμετοχή στην οργάνωση Αποστολή ΑΝΘΡΩΠΟΣ, η οποία παράλληλα με τις δράσεις στο εξωτερικό δραστηριοποιείται από το 2012 και στην Ελλάδα με σκοπό την υποστήριξη των δοκιμαζόμενων συμπολιτών μας στα πλαίσια της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.

Σαν πρώτη προτεραιότητα έχει τεθεί ο εμβολιασμός παιδιών ανασφάλιστων Ελλήνων και μεταναστών, με το πρόγραμμα «Εμβολιά-ζουμε: Παιδιά ανασφάλιστα, όχι απροστάτευτα» όπου η οργάνωση συμβάλλει με την συμμετοχή των εθελοντών και την προσφορά των εμβολίων.

Το παραπάνω πρόγραμμα έχει ξεκινήσει σε συνεργασία με Δήμους των Νομών Αττικής, Θεσσαλονίκης, Ξάνθης, Ημαθίας, Κορινθίας, και Χαλκιδικής, το Τμήμα Κοινωνικής Ιατρικής και την Παιδιατρική Κλινική του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών που υπάγονται στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο «Παν. & Αγλαίας Κυριακού», καθώς και με μη κυβερνητικές οργανώσεις και την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως.

Η εθελοντική ομάδα απαρτίζεται από παιδίατρους, νοσηλευτές και λοιπούς εθελοντές.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Μποδοσάκη (www.bodossaki.gr), το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (www.snf.org), το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση (www.latsis-foundation.org) καθώς και από ιδιώτες. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει όλα τα εμβόλια που προβλέπονται από το Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών (ΕΠΕ), με εξαίρεση το εμβόλιο κατά της φυματίωσης (BCG) και το εμβόλιο κατά του ιού των ανθρώπινων κονδυλωμάτων (HPV).