Ελένη Κότσιφα – Επιμελήτρια Παιδίατρος Νοσοκομείου METROPOLITAN

Η Ελένη Κότσιφα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Τα τελευταια 25 χρόνια κατοικεί στη Γλυφάδα.

Αποφοίτησε από τη Ιατρική Σχολή Αθηνών το 2003 με βαθμό πτυχίου «Λίαν Καλώς». Εξέτισε την αγροτική της θητεία στο Κυπαρίσσι του Νομού Λακωνίας από το 2003 έως το 2005.

Από το 2006 έως το 2008 εργάστηκε ως Γενικός ιατρός στο Birmingham του Ηνωμένου Βασιλείου. Eπέστρεψε στην Αθήνα και το 2012 ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Παιδιατρικής στην Α’ Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο νοσοκομείο Παίδων «η Αγία Σοφία».

Στο πλαίσιο της ειδικότητας της εκπαιδεύτηκε στο τμήμα Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας στo νοσοκομείο Παίδων «Childrens Hospital of Philadelphia» στη Philadelphia των HΠΑ.

Από το 2010 είναι υποψήφια διδάκτωρ και εκπονεί διατριβή με θέμα την επιδημιολογία του σταφυλόκοκκου (S.aureus).

Εχει λάβει πιστοποίηση στη Συμβουλευτική Γαλουχίας / Μητρικού Θηλασμού από το νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου».

Από το Νοέμβριο 2012 κατέχει θέση Επιμελήτριας Παιδιάτρου στο νοσοκομείο «Μetropolitan» στο Νέο Φάληρο.

Από το 2014 είναι Επιστημονικός Συνεργάτης της Παιδοπνευμονολογικής- Παιδοαλλεργιολογικής Μονάδας της Γ’ Παιδιατρικής Κλινικής στο νοσοκομείο “Αττικό”.

Είναι μέλος της εθελοντικής οργάνωσης «Αποστολή Άνθρωπος», προσφέροντας δωρεάν εμβολιασμό σε ανασφάλιστα παιδιά και του μη κερδοσκοπικού Συλλόγου «Γλάροι Αιγαίου», προσφέροντας πρωτοβάθμια παιδιάτρικη περίθαλψη σε παιδιά ελληνικών νησιών.

Συμμετέχει ενεργά σε τρέχοντα παιδιατρικά συνέδρια με ομιλίες και παρουσιάσεις.

Μέσα από την αγάπη της για την ιατρική και τα παιδιά, άνοιξε το 2013 το παιδιατρείο Healthy child στη Γλυφάδα, με σκοπό να βοηθήσει τους νέους γονείς να προσφέρουν το σημαντικότερο αγαθό της υγείας στα παιδιά τους.